Kuka?

Roosa Suomalainen

Olen 32-vuotias oman elämäni positiivinen Piisamirotta Turusta. Teen Helsingin yliopistossa väitöskirjaa, jossa tarkastelen lukijuuden kokemuksia ja niiden kuvaamista 2020-luvun Suomessa.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri suomen kielestä (Helsingin yliopisto 2016) ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

IMG_8564-vedos

Olen loikkiva ja liikkuva tunteellinen siili, semiouto pilvilinnojen ja realismin välillä suhaaja. Eskapoin juoksemalla ja katsomalla legendaarisia urheilukisaklippejä YouTubesta. Olen voimistellut 7-vuotiaasta asti, ja tällä hetkellä harrastan tanssillista voimistelua eli tanvoa. Vapaa-aikaani käytän myös lukemiseen, kirjoittamiseen ja piirtämiseen.

Kasvoin ekokylässä lähellä Vaasaa ja päädyin Helsingin ja Tampereen kautta eteläiseen Turkuun. Pala sydämestä on myös Pohjois-Norjan vuonoissa ja vuorilla sekä keskisuomalaisen järven rannalla puolison suvun maisemissa.

Rakastan suomen kieltä. Lempisanoihini kuuluvat sininen, kääpä, ryökäle, kello, ilves, pipo ja tällätä. Haluan puhua suomenkielisen ja ennen kaikkea monikielisen tieteen puolesta. Haaveilen julkaisevani suomen ja englannin lisäksi jonain päivänä myös ruotsiksi.

Pidän ajatuskartoista, avaruudesta, raunioista ja hylätyistä paikoista, filosofiasta, kuivan kangasmetsän tuoksusta, kirjastoista, salsasta, Gilmoren tytöistä ja kahvista.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑